We gaan toch niet

Zal je altijd zien. We wilden vanmorgen vetrekken, maar het mist net als vorig jaar toen we weggingen. De natuur waarschuwt ons, haha.

Na de aanzwelling van de berichtgeving over het nieuwe corona-virus hebben we gisteren besloten toch maar voorlopig in Hoorn te blijven liggen. De maatregelen die de landen om ons heen nemen en nog zullen nemen zijn onduidelijk. Toen we het besluit gisteren genomen hadden sloot Denemarken bijvoorbeeld al haar grenzen. Bovendien is het verstandig zo veel mogelijk contacten te vermijden. Je moet er ook niet aan denken midden in Duitsland besmet te raken.

We blijven dus voorlopig in het vetrouwde Hoorn. Ik heb nu eenmaal geleerd stil in een hoekje te gaan zitten als er gevaar dreigt en te wachten tot het gevaar geweken is. Kan ik wellicht nog wat foto’s van de stad maken.

Rode Steen.02.2020.Hoorn
De Rode Steen in Hoorn zoals ik die zie. Zonder rotzooi van opgeslagen terrasmeubilair, parasols en reclame en met toevoeging van een nieuw gebouw op de plek waar in de middeleeuwen het stadhuis van Hoorn stond. Zo staan de Waag en het voormalige Statencollege waarin nu het Westfries museum is gehuisvest, weer mooi in evenwicht op het plein.

Auteur: Aad en Ria Trompert

We wonen en werken vanaf juli 2017 op de Tiberius. Ieder jaar, vanaf april t/m oktober varen we over de oostzee, de kanalen en rivieren van Europa. De verhalen daarover zijn in dit blog te lezen.

6 gedachten over “We gaan toch niet”

 1. Wat jammer en balen dat jullie nu niet kunnen vertrekken!!! Maar ik kan mij voorstellen dat jullie het risico niet aan land te kunnen, ziek te worden etc. niet willen nemen. Het zijn bizarre tijden. Schappen in de supermarkten leeg, straten verlaten en bijna nog maar 1 onderwerp om over te praten. Voorlopig dus Hoorn. Laten we hopen dat het weer binnenkort in ieder geval wat beter wordt. Over een paar weken weten we meer en misschien en hopelijk kunnen jullie dan alsnog vertrekken. Prachtig plaatje trouwens weer Aad! Hou je taai in Hoorn en hopelijk zien we elkaar weer snel ergens.. Carel

  >

  Geliked door 1 persoon

 2. Lieve Ria, lieve Aad,

  Een begrijpelijk besluit. Het moet leuk blijven. Voor allebei. En, als ik lees wat jullie in je leven alleen al qua wateravonturen hebben meegemaakt, kan ik alleen maar zeggen: geweldig, en heerlijk, dat jullie dit samen hebben kunnen doen. Ik neem aan, Aad, dat je het blog bij blijft houden. Je schrijft onderhoudend, erg leuk. Wíj kijken er naar uit jullie weer hier te ontvangen en gezamenlijk te eten. En natuurlijk de verhalen te horen, ook van de reis terug naar Amersfoort.

  Tot die tijd: behouden (en mooie) vaart!

  Liefs van ons, Monique

  >

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: