Op Weg

Dit is de samenvatting van het bericht.

We zijn nu 4 dagen onderweg en liggen voor ’n weekje in Amersfoort. Hier nog even naar de tandarts, de kapper en de apotheek voordat we de grote sprong wagen. Donderdag is Tiberius in Enkhuizen op de kant geweest om het onderwaterschip helemaal klaar te maken. De week er voor zijn er in Hoorn nog 4 zonnepanelen geplaatst, om nog meer onafhankelijk te zijn.
Via het pittoreske Marken en het Nautisch Kwartier in Huizen zijn we hier naartoe gevaren. Er lag nog wat ijs van de naweeën van de winter op de keien. Er hing een waterige damp boven het Markermeer met haast niemand op het water. Alleen de bekende scheepvaartroute voor de beroepsvaart van het IJ naar Lelystad was druk. In Huizen, waar we pal naast de oude kalkovens lagen, was het plotseling lente! Voor het eerst heerlijk genoten in de kuip. Uit het windje en in de zon.

Auteur: Aad en Ria Trompert

We wonen en werken vanaf juli 2017 op de Tiberius. Ieder jaar, vanaf april t/m oktober varen we over de oostzee, de kanalen en rivieren van Europa. De verhalen daarover zijn in dit blog te lezen.

3 gedachten over “Op Weg”

  1. Fijn te horen dat jullie de winter goed doorgekomen zijn en nu dan eindelijk het ruime sop gaan kiezen. Mochten we elkaar voor jullie vertrek niet meer zien dan wens ik jullie bij deze een mooie tocht en een behouden vaart! Groet, Carel

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: