Kilometers kanaal

Precies een week geleden vertrokken we uit Lübeck en nu zijn al vlak bij de Nederlandse grens. We liggen in Rheine, bij een van de sluizen in het Eems-Durtmund-kanaal. We hebben dan in 41 uur al 436 kilometer kanaal, in het tempo van de binnenvaartschippers afgelegd. Eerst door het romantische, zich als een rivier door het landschap slingerende Elbe-Lübeck-kanaal. Dan door het, als snelweg aangelegde brede Elbe-Seiten-kanaal. Aan het begin daarvan hadden we een prachtig uitzicht vanaf het Schiffshebewerk waar we zowat 40 meter omhoog werden getild. En 235 kilometer Mitteland-kanaal met ongeveer evenveel bruggen als kilometers. Vanaf dit kanaal genieten we van de prachtige landschappen en het veranderende licht door de dag. We hopen binnen 3 dagen via Haren, Nederland binnen te varen en willen via Groningen naar Steenwijk waar een aantal dingen aan de boot gerepareerd en aangepast moeten worden. Natuurlijk blijven we een paar dagen in Groningen om van deze mooie stad te genieten.

Auteur: Aad en Ria Trompert

We wonen en werken vanaf juli 2017 op de Tiberius. Ieder jaar, vanaf april t/m oktober varen we over de oostzee, de kanalen en rivieren van Europa. De verhalen daarover zijn in dit blog te lezen.

4 gedachten over “Kilometers kanaal”

  1. Wie weet gaan jullie Watersnip nog ontmoeten! Ook zij zijn over een paar dagen in Groningen. En wat een mooie zonsondergang weer, daar krijg je toch nooit genoeg van!! Liefs Jos

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: