Pasen in Sneek

We zijn via het mooie Blokzijl, het Ketelmeer en het IJsselmeer naar de Friese wateren gevaren. Daar zijn we vorige week zondag in Stavoren binnen gelopen. Gezellig dat Jos en Rolf er waren om de volgende dag op mijn verjaardag te zingen.

Blokzijl
Koebrug in Stavoren

Hier in Sneek is het net de Kalverstraat. De schepen varen van ‘ochtends 9.00 tot ’s avonds 18.00 uur vanaf de Sneekse Waterpoort door de gracht. Vooral veel huurschepen die met gillende boegschroef de bocht nemen. Ondertussen is het stralend zomerweer geworden. ’s Middags branden we al weg in de kuip. Ook de komende week, wanneer we met Ivo en Amber op de Quincy gaan varen blijft het zomers warm.

Sneek is een leuke stad met veel architectuur uit het begin van de vorige eeuw. Ik heb al een rondje gedaan en de Martinikerk en de Waterpoort gefotografeerd. Gisteren hebben we op de markt boodschappen gedaan en ’s middags kwam Carel aan boord. Het was ouderwets gezellig. We zijn weer helemaal bijgepraat.

Martinikerk
de Waterpoort in Sneek

Auteur: Aad en Ria Trompert

We wonen en werken vanaf juli 2017 op de Tiberius. Ieder jaar, vanaf april t/m oktober varen we over de oostzee, de kanalen en rivieren van Europa. De verhalen daarover zijn in dit blog te lezen.

Eén gedachte over “Pasen in Sneek”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: