Frisse start

Tiberius is weer opgefrist. Ik heb de grijze slijtvlekken op de romp weer zwart geschilderd en Jan en Herman hebben onder in het schip gelegen om de bilgen op te frissen. Het was afgelopen week een grote bende op de boot. Twee grote watertanks lagen beneden in het gangpad en alle luiken stonden open. Bovendien was het bed opengeklapt om ook daar het vlak schoon te kunnen maken en opnieuw te schilderen. Omdat ik Ria langzaam zag inkakken stelde ik voor om maar een weekje bij Ton en Ine in Coevorden te gaan logeren. Dat was heerlijk, even uit de troep. Ademhalen in het ruime Drentse landschap en verwend door Ine en Ton. Ik mocht Ton zijn auto gebruiken om elke dag naar Steenwijk te rijden en hand en spandiensten aan Pollard te verlenen.

De ankerkluis watert nu anders af. De oude opening trok namelijk vacuüm en zoog water naar de bilgen. We hebben de vloer zoveel mogelijk aan de onderzijde geïsoleerd, zodat de warmte van de vloerverwarming niet meer kan neerslaan op het koude vlak met condens als gevolg. Bovendien hebben we de ventilatie van de boot ook onder de vloer doorgetrokken om condensvorming en schimmel tegen te gaan. Tot slot heeft Jan een schuin rvs schot in de hek-ankerbak gemaakt om de ketting beter naar binnen te begeleiden. Zo kunnen we er weer even tegen.

Steenwijk.Tiberius

We liggen nu in het centrum van Steenwijk en gaan straks naar Thijs zijn verjaardag in Amersfoort. Vrijdag varen we stap voor stap naar Sneek om daar een rondje met Amber en Ivo te varen. Daarna zien we wel verder.

Steenwijkerdiep

Auteur: Aad en Ria Trompert

We wonen en werken vanaf juli 2017 op de Tiberius. Ieder jaar, vanaf april t/m oktober varen we over de oostzee, de kanalen en rivieren van Europa. De verhalen daarover zijn in dit blog te lezen.

Eén gedachte over “Frisse start”

  1. Klinkt allemaal goed en de foto is ook weer prachtig! Wens jullie een gezellige dag bij Thijs en Mariska en hoop jullie voor vertrek uit NL nog even ergens te zien.. 🙋‍♂️

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: