Met Amber, Ivo en Désirée op de Quincy

Het is zover, we varen de Quincy van haar ligplaats bij Veldman Yachtcharters naar het centrum van Sneek. Vanmiddag komen Amber en Ivo aan boord. Omdat het water breed genoeg is en stralend weer vraag ik aan Ria de gashandel in het stuurhuis in zijn vrij te zetten zodat ik op de buitenstuurstand de boot kan bedienen. We varen via het Sommerrak en de Stadsgracht Sneek in. De Oppenhuizerbrug staat open en dus kunnen we door. Ik vind het lastig de Quincy goed door de brug te sturen. De boot trekt nogal. Iets verder op liggen er al een aantal schepen voor de van Harinxmabrug te wachten. De Lagos van de familie van Egmond ligt achteraan. Ik minder vaart en zet de gashandel buiten in zijn vrij. Als ik de Lagos langzaam nader zet ik de gashandel in zijn achteruit en geef wat gas om te remmen. Tot mijn verbazing gaat de Quincy alleen maar sneller vooruit! Dus zet ik de handel weer in zijn vrij. Iedereen schreeuwt in paniek. Maar ik kan verder niets meer doen dan de Quincy tussen de rechter kademuur en de Lagos te sturen. We komen met een krakende klap tussen de kade en de Lagos tot stilstand. Alhoewel. We liggen stil maar de Quincy blijft maar gas geven. De mannen van de Lagos houden zo goed en zo kwaad als het gaat de Quincy op afstand. Zeggen dat ik de boot in zijn vrij moet zetten. Maar hoe? Ik spring achter van de hoge stuurstand en vlieg naar binnen. Daar blijkt de gashandel nog in zijn vooruit te staan. Ria heeft de gashandel niet volledig in zijn vrij kunnen zetten. Later blijkt de handel ook moeilijk te bedienen. Had ik rekening mee moeten houden. Niets meer aan te doen.

Als we op de mindervalidenplek zijn aangekomen wisselen we gegevens met onze ongelukkige voorbuurman uit. Ze vatten het ongeluk zeer goed op en zeggen het zelf ook wel eens te hebben meegemaakt. Dan is het tijd om Amber en Ivo van het station te halen zoals ik met ze heb afgesproken. Morgen komt Désirée aan boord, helemaal uit Zierikzee. Ze blijft de rest van de tijd tot vrijdag aan boord om Amber te verzorgen.

Quincy in Langweer

Wat heerlijk dat Désirée zo goed voor Amber heeft gezorgd en met zoveel liefde. Ze past naadloos in ons team. Is direct al onderdeel van de familie. Fijn ook voor Ivo dat hij deze week niet voor Amber hoefde te zorgen, maar gewoon samen met ons op vakantie kon zijn. Het was gezellig zo met zijn vijven op de Quincy. De voorzieningen voor Amber zijn uitstekend. En fijn dat we een paar dagen Amber beter hebben leren kennen. Maar oh, wat was het vermoeiend.

We liggen nu aan een eilandje in Terherne. Lekker weer op ons eigen bootje. Het parket straalt weer want dat is ondertussen geschuurd en gelakt. Even bijkomen.

 

 

Auteur: Aad en Ria Trompert

We wonen en werken vanaf juli 2017 op de Tiberius. Ieder jaar, vanaf april t/m oktober varen we over de oostzee, de kanalen en rivieren van Europa. De verhalen daarover zijn in dit blog te lezen.

9 gedachten over “Met Amber, Ivo en Désirée op de Quincy”

  1. Wat een verhaal Aad maar fijn dat jullie het verder zo goed hebben gehad! De foto’s stralen gezelligheid uit. Vanmiddag Thijs en Marisha op TV gezien handenschuddend met de Koning. Bijzonder dat zij voor deze dag zo’n groot kunstwerk hebben mogen maken, wauw! Nu dus weer lekker terug op Tiberius genietend van rust en nieuwe vloer..

    Geliked door 1 persoon

  2. Hoi Aad en Ria,

    Ivo heeft de tekst aan me voorgelezen en de foto’s laten zien. Dank jullie wel voor de gezellige paar dagen en dat ik onderdeel van jullie gezin mag zijn. En natuurlijk ook heel erg bedankt aan Dees.

    Amber

    Like

  3. O, o, o, wat maken jullie toch weer mee allemaal. Wat geweldig dat Desiree zo goed heeft geholpen!! Dat scheelt toch alles, voor jullie allemaal.

    WIJ hebben Thijs en Maris gezien op de tv én zijn kunstwerk, met de koning. Wat een geweldig project heeft ie er van gemaakt. Jullie mogen trots zijn!

    Hopenlijk zien we elkaar ergens komend seizoen nog… Maar sowieso erg leuk om jullie zo te volgen. Rust lekker uit en heb het goed samen!

    Dikke omhelzing van ons, Monique

    >

    Like

    1. Hoi meiden,
      We liggen komende week in Grou, moet nog wat werk doen wat is blijven liggen. Daarna varen we verder naar Grun, goed te bereizen voor jullie. Lijkt met leuk jullie daar dan te zien en iets gezelligs te doen. We houden jullie op de hoogte wanneer we aan Grun vastmaken.
      Knuffels,
      Ria en Aad

      Like

  4. Ha Ria en Aad Weer lekker relaxen nu denk ik. Goede performance van het driemanschap vandaag. Het was allemaal krap aan maar super dat ze het gered hebben. Wel erg trots op hen. Verl mensen hebben het ook gezien want we krijgen van iedereen reacties. Wij vertrekken nu naar Frankrijk.

    Met vriendelijke groet, Jan en Inez

    >

    Like

    1. Hoi Inez en Jan. Prachtig dat ze met zijn drieën zulke prachtige werken maken en steeds meer de publiciteit zoeken. We hebben genoten van de uitzending en zijn ook bere trots op ze! Veel plezier in Frankrijk.

      Like

Plaats een reactie