Loftahammar

 

scheren bij Loftahammer

8 augustus We liggen al voor de zesde dag in de hal van Marina Loftahammar. Het werk aan de stabelizers vlot goed. Bosse en Magnus hebben goede lassers, een elektricien en een oude timmerman geregeld. Wij helpen waar we kunnen. Om ‘s avonds na het harde werk de maag te vullen hebben we een pizzeria in het dorp ontdekt, waar Ria heerlijk glutenvrije pizza’s kan eten. Daar eten we nu al drie dagen achter elkaar. De laatste twee dagen samen met Bosse, eigenaar van de Linssen die ook stabelizers krijgt en Rens, die het project vanuit DMS aanstuurt . Reuze gezellig. Bosse is eigenaar van de Marina en een aantal hotels in Visby. Hij is een kleurrijke man die vroeger op een crossmotor de rally Parijs – Dakkar gewonnen heeft. Rens is een aardige monteur van 30 jaar uit Brabant waar we het goed mee kunnen vinden. Als we klaar zijn met eten vallen we van al het werk en de drukte om ons heen direct in slaap in de Vandrarhem waar we een knusse kamer hebben. De volgende ochtend gebruiken we een rijk ontbijt in de Vandrarhem voordat we weer aan het werk gaan.

De Linssen van Bosse krijgt nu de bussen voor de stabelizers ingelast. Maandag en dinsdag zijn die er al bij ons ingegaan. De elekricien trekt de draden van de kuip naar de motor en naar het display op de stuurstand. Gisteren zijn Ria en ik daar al mee begonnen. Het is altijd weer een hele toer om de draden door de boot te krijgen. We zijn het fysieke werk ook niet meer gewend. Het is zweten bij een temperatuur van boven de 25 graden. Ik heb gisteravond ook de boxen rond de bussen en de bussen zelf de eerste grondlaag gegeven. Dan moet je, net als de lassers in de ruimte onder de kuip gaan liggen en zo in alle hoeken en gaten de verf zien te krijgen. Toen ik vanmorgen opstond was ik er stijf van. Rens denkt dat we vrijdag al weer het water in kunnen. Misschien testen we de stabelizers dan ook direct omdat er dan een pittig windje staat. Als dat niet lukt doen we het a.s. zondag.

De scheren voor Loftahammar zijn trouwens prachtig. Zondag zijn we met de Linssen van Bosse naar het prachtige eilandje Rågö gevaren waar we met hem geluncht hebben in het idylisch gelegen restaurantje op het eiland. Zo’n plek moet je weten. Dat staat niet in de boekjes.

Auteur: Aad en Ria Trompert

We wonen en werken vanaf juli 2017 op de Tiberius. Ieder jaar, vanaf april t/m oktober varen we over de oostzee, de kanalen en rivieren van Europa. De verhalen daarover zijn in dit blog te lezen.

4 gedachten over “Loftahammar”

 1. Mooi om te horen en te zien dat jullie het goed hebben! Hopelijk doen de stabilisatoren wat ervan verwacht wordt maar dat zal haast wel.. In Amersfoort de laatste 2 dagen verkoeling maar de voorspelling is dat na vanmiddag en vannacht wat buien het de komende week, hetzij met lagere temperaturen, zomers blijft. Ongehoord maar wat mij betreft heerlijk😃 Heb het goed!🙋‍♂️

  Geliked door 1 persoon

 2. Vanuit een nog steeds aangenaam warme Auvergne ben ik eigenlijk benieuwd wat die stabilisatoren nu eigenlijk precies zijn. Werkt dat mechanisch of zijn dat een soort kielen, ik heb geen idee. Dus ik verwacht eigenlijk wel een uitgebreide omschrijving verlucht met foto’s en schetsen. 🛠📐🖌✏️ Zo te horen is het wel een hele ingreep. Goed dat jullie het leven dat je nu leidt bevalt, ondanks alle ups en downs. Wij storten ons vanavond maar eens in het fete des voisins. Altijd weer leuk met lekkere Franse happen. Groet van Inez en Jan

  Geliked door 1 persoon

 3. Mooi Aad en Ria, OK weer een investering maar als dit blijft werken zoals het moet, meer dan waard denk ik ! Zag dat Pollard je verhaaltje ook gedeeld had; goede reclame trouwens voor bedrijf wat het heeft ingebouwd. Heb het fijn daar en zak weer rustig af naar het ook mooie Nederland ! Elkaar nog ergens ontmoeten tzt in Blokzijl ? xx Syl

  Like

  1. Ja Syl, die reclame maak ik voor mensen die goeie spullen maken. En ook aardig zijn. We zakken af maar het duurt nog voordat we in Noord Nederland zijn. Maar jullie mogen altijd eerder n keertje langs komen of meevaren. In Duitsland b.v. Kijk maar. Groetjes, Ria en Aad

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: