Leer

vertrek uit Delftzijl
Vertrek uit Delfzijl, via de Dollard de Ems op.

Al zwaaiend door de bocht met een stroom van 6 km per uur mee stuiten we na een dag varen om vijf uur ’s avonds vanaf de Ems de Leda op. Het is wennen op de snel stromende rivier. Terwijl je het stuur omdraait lig je al weer 20 meter verder op. Het is de kunst het “gaatje” van de Leda te vinden. Maar alhoewel Ria op moment suprème riep dat het hier niet was, is het gelukt. Leer is een leuke plaats met een echte promenade. De hele dag lopen er veel mensen langs het steiger alsof we aan zee liggen. Er is een Altstadt. Jammer dat het raadhuis in de steigers staat. Het valt op dat er veel meer ruim volwassen bomen in de smalle straten staan. Exemplaren die bij ons allang zouden zijn omgezaagd. Ze zijn er hier blijkbaar zuiniger op. Gisteren zijn Ton en Ine op bezoek geweest. Ine heeft lekkere lasagne voor ons gemaakt en we eten een ijsje toe in het dan al uitgestorven stadje, voordat we Ton en Ine uitzwaaien. Morgen gaan we om 7.30 uur verder de Ems op. Kijken hoe ver we komen.

Auteur: Aad en Ria Trompert

We wonen en werken vanaf juli 2017 op de Tiberius. Ieder jaar, vanaf april t/m oktober varen we over de oostzee, de kanalen en rivieren van Europa. De verhalen daarover zijn in dit blog te lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: