Groningen

We zijn vanuit Leeuwarden via Dokkum, het Lauwersmeer en het Reitdiep naar Groningen gevaren. De eerste stop was Dokkum waar 5 mei gevierd werd. Dokkum is een van onze mooie Nederlandse vestingsteden waarvan de bolwerken nog grotendeels gaaf zijn. Vijf mei werd er vollop gevierd met muziek en de “rolling in” van oude amerikaanse legervoertuigen nog vanuit de tweede wereldoorlog. We hebben gesproken met een van die mannen die het hele jaar besteden aan het in en uit elkaar halen van die 70 jaar oude voertuigen en er dan op 5 mei een rondje in mogen rijden. Prachtig!

Het mooie van het wonen op een boot hebben we we weer bij onze ligplaats midden in het Lauwersmeer aan een Marakrieteplek. OP het ene moment woon je in de stad, het volgende moment “in the middle of nowhere”. Een verstilde plek in niemandsland waar de avondlucht per minuut veranderde. De volgende ochtend kwamen we een visser tegen die richting waddenzee koerste.

Lauwersmeer

We liggen nu voor de 6e dag in de Oosterhaven in Groningen. Ivo heeft een nachtje bij ons geslapen en Henriette+Monique uit Amersfoort zijn op bezoek geweest. Gezellig. Vrijdag zijn we bij de begrafenis van Meta haar vader geweest om Meta en haar kinderen te ondersteunen. Vanmiddag komen ze met zijn vieren aan boord om bij te praten.

Het is druk en ongezellig in de stad. Veel pleinen zijn bezet met de kermis die al de hele week duurt. Daarom hebben we andere delen van de stad verkend en gefotografeerd. Eigenlijk vindt ik grote delen buiten de binnenstad mooier of spannender. De binnenstad is naar mijn mening te veel overhoop gehaald met grote niet passende projecten zoals het Forum dat als een “Fremdkörper” midden in het negentiende eeuwse deel van de stad staat. Daarvan dus geen foto’s. Wel van het station dat zich door het vreemde voorplein toch nog goed bij zonsondergang liet fotograferen en de pakhuizen aan de Noorderhaven die nu als woonruimte dienst doen.

Groningen.Noorderhaven
Pakhuizen aan de Noorderhaven
Station Groningen
Station Groningen

Auteur: Aad en Ria Trompert

We wonen en werken vanaf juli 2017 op de Tiberius. Ieder jaar, vanaf april t/m oktober varen we over de oostzee, de kanalen en rivieren van Europa. De verhalen daarover zijn in dit blog te lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: