Trein reizen

Even terug in Amersfoort. Wel bijzonder om in 6,5 uur van Potsdam naar onze oude wereld te reizen. Even weg van onze rondreis door noord Duitsland en weg van ons vertrouwde thuis, Tiberius. Vreemd ook om in Amersfoort te zijn en daar geen huis meer te hebben terwijl we daar op wel 3 plekken gewoond hebben.

Elk plekje in Amersfoort kennen we. Lopen blindelings door de stad. De vlaggetjes van Koningsdag hangen nog aan de lantarenpalen. We slapen in Hotel Mercure op de 7e verdieping met een andere blik op de stad. Mooie zonsondergangen en zicht tot aan de toren in Stadstuin en verder tot aan de windmolens langs het randmeer bij Spakenburg. We ontmoeten Ivo en Amber in ons huisrestaurant “La Scala” waar we weer een lekkere Italiaan eten. Vrijdag eten we met Thijs en Marisja bij restaurant “Voor Iedereen”. We hebben ze in de werkplaats opgehaald. Harde werkers, zwart en onder ’t stof. Ze zijn hun derde, nog grotere Klapkar aan het maken. Het is voor hen de drukste tijd van het jaar. Alle festivals vinden nu plaats. Bij restaurant Voor Iedereen zitten we naast de keuken, Thijs zijn favoriete plek. Er wordt lekker voor ons gekookt en we vieren Maris haar verjaardag.

Fijn om ons kroost weer even te zien, bij te kletsen en te knuffelen. Zo kunnen we er de komende maanden weer tegen.

We bezoeken het kleine nieuwe museum Musiom in de voormalige kerk aan de Stadsring met werk van Poen de Wijs, waar ik van onder de indruk ben. Hij heeft zich ontwikkeld van abstract naar realistisch en de eerste realistische aquarellen, daarna in olieverf en acrylverf. Met zijn eerste realistische aquarellen werd Poen de Wijs bekend in Nederland, vooral doordat deze voor platenhoezen van de band Flairck werden gebruikt.

Inmiddels zijn we weer terug op Tiberius en hebben we Potsdam en Berlijn verlaten. Zijn onderweg naar de Oder. We liggen ten zuiden van Oranienburg in de Havel, voor anker. Op naar de Oostzee!

Auteur: Aad en Ria Trompert

We wonen en werken vanaf juli 2017 op de Tiberius. Ieder jaar, vanaf april t/m oktober varen we over de oostzee, de kanalen en rivieren van Europa. De verhalen daarover zijn in dit blog te lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: