Bijna klaar

donderdag 1 oktober
Het schilderwerk voor Tiberius is bijna klaar. Morgen ga ik nog even kijken of alles in orde is en hoe mooi hij weer glimt. Pollard komt dan ook de naam Tiberius weer op de boot plakken en nieuwe anodes aanbrengen. Maandag komt Willem ons van Harlingen naar Marknesse verhuizen. Fijn dat hij ons helpt. Dan hoeven wij geen huurauto terug naar Harlingen te brengen en weer 4 uur terug met de trein te reizen. Wallinga doet het transport van de schilder naar de kraan bij Mertrade in Marknesse. Daar zakt Tiberius weer het water in. We moeten de accu’s weer aansluiten en de apperatuur controleren voordat we kunnen vertrekken.

Ons doel is volgende week via de Randmeren naar Amersfoort te varen. Want Marisja, Thijs en Antal hebben volgende week zaterdag de presentatie van hun boek ‘Atmosfeer’: 20 jaar A.T.M. gevolgd door een drive- in expositie. We zijn erg benieuwd. We volgen zaterdag eerst de presentatie van het boek online, vanwege de deze week afgekondigde strengere Corona- regels. Mogen met maximaal 30 mensen samenzijn. Dus het bezoek daarna aan de expositie gaat in shifts van 30 mensen. Wel jammer dat deze mijlpaal van A.T.M. geen groot feest kan zijn.

Nog 4 dagen, dan zijn we weer op Tiberius. We missen de boot. Om mijn hoofd rustig te maken loop ik de zuidelijke pier van de haven af, helemaal tot het eind. Dan loop je langs het Wad met de strandlopertjes aan de vloedlijn. Aan de andere kant ligt Harlingen.

Auteur: Aad en Ria Trompert

We wonen en werken vanaf juli 2017 op de Tiberius. Ieder jaar, vanaf april t/m oktober varen we over de oostzee, de kanalen en rivieren van Europa. De verhalen daarover zijn in dit blog te lezen.

4 gedachten over “Bijna klaar”

 1. Prachtige plaatjes weer Aad en fijn dat ‘Tiberius’ weer bijna te water mag en ‘glimt’ om jullie te ontvangen. Hopelijk gaan we elkaar binnenkort weer zien in Amersfoort!

  Like

 2. Hoi jonge lui.
  Hoop dat alles goed verlopen is op de werf.
  wij liggen in de jachthaven in Dokkumer nieuwe zijlen.
  Boot ligt goed daar..alleen zullen we niet veel aan boord zijn ..
  want ik vind er niet zo veel aan nix te beleven daar.
  Gaan wel af en toe even kijken daar..
  Jullie gaan naar Amersfoort wel gezellig hoor daar.
  wij wensen jullie een goede vaartocht daar heen.
  En natuurlijk heel veel plezier in Amersfoort.
  Groetjes ons beiden..

  Geliked door 1 persoon

  1. De boot is weer als nieuw.
   Stil plekje waar de boot ligt daar bij het Lauwersmeer. Dus jullie blijven veel aan de dijk in de komende winter. Ook goed. Wij zijn in Amersfoort blijven hangen. Kinderen wonen hier en veel bekenden. Vooral Ria vindt het heerlijk hier. Ik geniet mee. Jammer dat we jullie gezelschap in Hoorn moeten missen. Goeie winter en we zien elkaar wel weer in het nieuwe seizoen.
   Ria en Aad

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: