We zijn weer los

We zijn weer weg. Heerlijk om te bewegen. Vooral de blik naar de einder doet ons goed. De glans van het water is weer intens. Zeker na het verblijf in de afgesloten Eemhaven in Amersfoort. Een boot moet ook varen. Dus dat doen we weer. We zijn Vrijdag samen met de Avontuur van Tinenke en […]

maandag 22 maart

Heerlijk om te bewegen. Vooral de blik op de einder doet ons goed. De glans van het water is intens. Zeker als compensatie voor de pandemie die alweer een jaar aanhoudt. Covid begon vorig jaar maart toen we nog in Hoorn lagen en we niet wisten wat te doen. Nu kunnen we ondanks de pandemie toch varen. Alhoewel we nog steeds in Lockdown zitten, mogen we binnen Nederland wel van haven naar haven varen. Tenminste, als we ons aan de regels houden. 

Het verblijf in Amersfoort is goed. Wel heel anders dan de open haven in Hoorn. De nabijheid van de kinderen is verwarmend. We hebben Ivo en Lisa helpen verhuizen en het huis helpen aankleden. Die wonen nu samen met de honden en katten op de bosrijke Surinamelaan, tegen Klein Zwitserland aan. Een paradijsje voor de honden. En omdat we tegenover het atelier van Marisja en Thijs liggen kunnen we af en toe even aanwippen. Zo zijn we weer helemaal bij. Het hoogtepunt is dat ik met Thijs, Marisja en Antal op de Vuntusplas bij Oud Loosdrecht geschaatst heb. Er wordt ook op de Eem, vlak naast de boot geschaatst! Een mooie ervaring. Jammer alleen dat we toch wat minder bekenden uit Amersfoort kunnen zien. We hebben wel enkele bezoekjes, voorzichtig op afstand gedaan. Maar minder dan waar we op gehoopt hadden. Ook het contact met de mede-winterliggers in de Eemhaven verloopt op afstand, voornamelijk via Whatsapp. Volgend jaar gaan we voor een herkansing en overwinteren nog eens in Amersfoort.

We zijn vrijdag samen met de Avontuur van Tineke en Ad via de Kwekersbrug en de Koppelbrug naar buiten gegaan. De slagboom van de Kwekersbrug wil eerst niet neer dus dobberen we wat langer op de Eem voordat we er door kunnen. En kunnen onze medeoverwinteraars ons wat langer uitzwaaien. Een of andere onverlaat heeft een tijdelijk bouwbord vlak voor de slagboom geplaatst. De brugwachter moet dus driftig sleutelen voordat we er door kunnen. Stephanie en Pieter vergezellen ons op de eerste tocht van het jaar. Zo hebben zij, als verstokte wereld-cruisers toch nog een minicruise. We lunchen op de Eem, vlak bij het Eemmeer en varen daarna door tot Muiden waar we overnachten. Stephanie en Pieter worden door Thijs en Marisja in Muiden opgehaald. Omdat het zaterdag prachtig weer is steken we die dag al direct over naar Hoorn. Ik maak onderweg een paar foto’s van het Paard en van het dorp Marken en natuurlijk van het havenhoofd van Hoorn om te bewijzen dat we er zijn. Morgen varen we naar de Schelphoek waar Nikos de door Peter gemaakte nieuwe mast monteert en enkele onderhoudswerkzaamheden doet.

Auteur: Aad en Ria Trompert

We wonen en werken vanaf juli 2017 op de Tiberius. Ieder jaar, vanaf april t/m oktober varen we over de oostzee, de kanalen en rivieren van Europa. De verhalen daarover zijn in dit blog te lezen.

5 gedachten over “We zijn weer los”

 1. Wat een bof met het weer. Ik ben een beetje jalours op jullie. Wij trekken morgen het zeil er af en gaan Snip weer klaarmaken om in het water te laten glijden.

  Like

 2. Mooi verslag en inderdaad heerlijk buiten na een stadse winter(zonder de voordelen ervan).
  De foto’s zijn zo prachtig momenteel. Wij gaan ook Een mooie dag beginnen. En jullie stimuleren ons om ook weer te gaan schrijven
  Vaarwel. Tot ziens, ergens wellicht in Nederland

  Like

 3. Dus alweer op toer! Mooi hoor Ria en Aad! Volgende week, denk ik , gaan we het scheepje maar weer eens loslaten uit haar winterse verblijf. Komen jullie nog richting Sneek?
  Groetjes ,
  Rob en Nienke

  Like

  1. Dag Rob en Nienke,
   In eerste instantie niet. We zijn van plan ‘n keer naar het zuiden te gaan. Als de Oostzee niet kan. We zijn al lang niet in Zeeland geweest. Maar Zoals je schrijft in je blog moeten we eerst nog dealen met de onzekerheden van het virus. Je weet echter nooit wat er gebeurd. Zou leuk zijn jullie toch te treffen, wellicht aan het eind van de zomer. Groeten,
   Ria en Aad

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: