Weer op weg

29 maart 2022

We zijn een paar dagen onderweg. Liggen nu aan het Zwarte Water. Ons doel is de zuidkust van Noorwegen. Dat is haast onwerkelijk. Als je gaat vliegen boek je een vlucht op een ochtend of middag. Als je met de auto gaat maak je vooraf een keuze of je in twee of drie dagen zult reizen. Met de boot ga je onderweg en kijkt wel wanneer je er bent. Je kunt hooguit beslissen of je binnendoor of buitenom wilt gaan. Wij gaan binnendoor, over de Duitse kanalen. Die weg kennen we en is voor ons relaxed. Buitenom moet je met de wind en de stroming rekening houden. Wij tellen de sluizen.

We willen eind oktober weer terug in Amersfoort zijn. Dus hebben zeven maanden de tijd. Twee maanden heen. Twee maanden in Noorwegen en weer twee maanden terug. Een maand speling. Dat moet je hebben op het water waar je de planning meestal niet haalt.

Het vertrek van onze winterligplaats aan de Eem is heel vriendelijk. We worden niet alleen door onze mede-overwinteraars uitgezwaaid en getoeterd, ook Thijs en Marisja staan met het hele team van A.T.M. op de kade om ons uitgeleide te doen. En niet te vergeten, de ijsboer Jeroen van Vitelli zwaait naar ons naast de Kwekersbrug.

Deze eerste dag varen we de mooie Eem af. Dat is voor die dag genoeg. We genieten van het wijdse uitzicht over de Eempolder en slapen diep, weg van het stadse gerommel. De tweede dag is Harderwijk ons doel. Daar ontmoeten we Pieter en Stephanie. Verkennen met hen de oude Hanzestad en lunchen bij Da Gabriele. Gisteren liepen we na een mistige tocht Elburg binnen, waar inmiddels de zon alweer scheen. En vandaag dus naar Zwartsluis aan het Zwarte Water.

We verlaten straks het grote Hollandse water en duiken de Drentse en Duitse kanalen in.

De kerk van de Hervormde gemeente op de hoek van de historische binnenstad van Elburg
Landschap langs het Zwarte Water

Auteur: Aad en Ria Trompert

We wonen en werken vanaf juli 2017 op de Tiberius. Ieder jaar, vanaf april t/m oktober varen we over de oostzee, de kanalen en rivieren van Europa. De verhalen daarover zijn in dit blog te lezen.

9 gedachten over “Weer op weg”

 1. Hi Ria en Aad Heel veel goede en mooie maanden gewenst op jullie tocht naar Noorwegen. Ik ben in een ver verleden met het zeilschip van Wim naar de scherenkust van Noorwegen geweest. Prachtig. Groet van ons.

  >

  Like

 2. Hoi lieve mensen,

  Heerlijk om weer een verhaal mee te reizen, wij als oud-overwinteraars en nu wonend op het vaste land in Friesland. Heel veel vaarplezier samen en jullie zijn al snel van start gegaan. Prachtige bestemming en wie weet ontmoeten we elkaar ergens. Tot die tijd, genieten we mee met jullie.

  Liefs Nico en Tineke (voorheen vd Nutshell en nu eigenaren vd Equipe)

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik wens jullie veel mooie indrukken en vaar plezier en zal jullie blog nauwgezet in de gaten houden, het is toch heerlijk rustig varen geen haast en vooral genieten van wat er komen gaat
  Groet Tim Titsing

  Geliked door 1 persoon

 4. Ja lieve winterbotenburen, dit zijn inderdaad gekke tijden. Mooi beschreven! Gelukkig kan er ondertussen wel weer wat meer en aan de andere kant komen er weer zorgen bij. Maar, zoals ik jullie ken, genieten jullie van alles wat wél kan. Ik ga jullie volgen en hoop elkaar weer te ontmoeten in Amersfoort komende winter.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: