Stralsund

Stralsund is nog hetzelfde en toch moeten we veel plekken opnieuw ontdekken. Waarschijnlijk kijken we anders dan 11 jaar geleden. De stad is ook meer volwassen geworden. We genieten weer van de prachtige kleuren en de typerende gotische baksteenarchitectuur. De Marienkirche ontdekken we opnieuw. Waarschijnlijk ook omdat de kerk een opknapbeurt heeft gehad. We zijn er tijdens een middagdienst, waarbij een priester een prachtig gedicht van Mascha Kaléko voorleest. Maar ook tijdens het orgelconcert gisteravond, waarbij een bariton enkele stukken met zijn prachtige stem ondersteunde. De Marienkirche wordt beschouwd als het belangrijkste kerkelijke bouwwerk in de zogenaamde baksteengotiek van Noord-Duistland. Het zeer grote orgel is gebouwd door Friedrich Stellwagen en kwam tussen 1653 en 1659 tot stand.

We ontvangen Jan en Herma op de boot en gaan later met elkaar een hapje bij de Italiaan eten. Leuk dat zij ook meegaan naar het orgelconcert. Zij hebben een fietstocht achter de rug van Lübeck naar hier langs de hoge Noordduitse kust en de Hansesteden. Ze logeren in een hotel in de stad, bekijken op donderdag Stralsund met z’n tweetjes en komen daarna gezellig op de boot eten. Wat een leuke ontmoeting zo ver weg van Nederland.

De Nine-Marit van Rob en Nienke naderen Stralsund.

Hal Marienkirche Stralsund

We liggen op een prachtige plek in de haven aan de Noordpier met vrij uitzicht over de stad en de hoge brug over de Strelasund. We halen ons hart op aan de prachtige architectuur van de stad en ik maak er beelden van.

Auteur: Aad en Ria Trompert

We wonen en werken vanaf juli 2017 op de Tiberius. Ieder jaar, vanaf april t/m oktober varen we over de oostzee, de kanalen en rivieren van Europa. De verhalen daarover zijn in dit blog te lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: