Ontstuimig

Vanmorgen hadden we ons voorgenomen naar Medemblik te varen, na verblijf van een week in Enkhuizen. Ik wilde erg graag buitengaats na een week hard werken aan een aantal projecten. Omdat Ria haar knieën steeds meer weigeren te doen waarvoor ze dienen gooi ik los terwijl Ria voorzichtig de haven uit vaart. Ik neem buiten de haven het stuur over en ga er eens lekker voor zitten. Heerlijk! Zo lang we in de luwte van Enkhuizen, langs de dijk varen, is het rustig. Maar in de verte zie ik al wat kopjes op het water. Stom niet goed genoeg op onze weer.app gekeken. Als we eenmaal het ruime sop kiezen en 45 graden bakboord afbuigen richting Medemblik wordt het toch wel serieus. Het is in ieder geval lang geleden dat we Tiberius zo hebben voelen stampen. Gelukkig slingerden we niet veel omdat ik de stabilisers heb aangezet. Maar tegen stampen helpt dat niet. Ik moest er op deze wijze aan herinnerd worden dat we hebben geleerd dat omslaande kopjes op het water richting windkracht 5 gaat. En op het IJsselmeer zijn die kopjes kort en vervelend. Na een kwartiertje kijk ik Ria aan en vraag of we zo door gaan. Nou liever niet zegt Ria. Straks moeten we nogmaals twee keer bakboord uit en hebben de wind van opzij. Lijkt haar niet zo prettig. Dus maar weer omgedraaid en na een uurtje varen weer vastgemaakt in Enkhuizen. We gaan het morgenvroeg gewoon nog maar een keer proberen. Dan staat er in ieder geval 5 knopen wind minder. We zullen zien.

IMG_1225
Mooi plekje langs de Zuider Havendijk

Afgelopen week hebben we van Enkhuizen genoten. Wat is het toch een leuke plaats met steeds weer verrassende plekken. Zoals de Zuider Havendijk en het Snouck van Loosen Park en het havenhoofd. En de haven bij avondlicht is ook mooi bij stil weer. Zeker als er een poes rustig wil poseren voor een foto van de Drommedaris.

Auteur: Aad en Ria Trompert

We wonen en werken vanaf juli 2017 op de Tiberius. Ieder jaar, vanaf april t/m oktober varen we over de oostzee, de kanalen en rivieren van Europa. De verhalen daarover zijn in dit blog te lezen.

2 gedachten over “Ontstuimig”

  1. Lieve Allebei, Ja er stond een straffe noordenwind daar moet je dan tegenop boxen nasr Medemblik. Via marine traffic hadden we al gezien dat jullie uit en vervolgens weer ingevaren waren in Enkhuizen en hadden we al ingeschat dat jullie het te ruig zouden vinden. Wij liggen nog steeds in Workum maar morgen gaan we eindelijk een stukje varen! Liefs Jos

    Verstuurd vanaf mijn iPad

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: