Eindelijk weer op zout

Het IJsselmeer liep 5 dagen geleden vanuit Enkhuizen prima. De wind recht op de kop en niet meer dan 3 Beaufort, met af en toe een uitschieter naar 4. Naarmate we dichter bij Stavoren kwamen, werd het rustiger. We hebben gelijk koers gezet naar Makkum. Dat is in ieder geval een mooi vertrekpunt als we komende dagen naar een van de Waddeneilanden willen oversteken. Maar dus voorlopig even een paar dagen Makkum. Naast de grote hallen van de familie de Vries, onderdeel van Feadship.
Alleen jammer dat ik onderweg, de onderste helft van mijn s.o.s. kettinkje, in het toilet verloor. Plotseling rinkeldekinkelde het. En het lag er in. Hij zat blijkbaar te los op de bovenkant. Daar zit je dan. Niets meer aan te doen. Als ik het toilet zou doorspoelen zou alles stuk gaan. Gelukkig lagen Peter en Anita van de Barracuda ook in Makkum. En Peter is heel erg handig. Dus na enig bellen kwam hij met zijn uitgebreide gereedschapskist op wieltjes naar de Tiberius en heeft de klus geklaard. Geweldig. Eerst nog geprobeerd met een verlengd flexibel grijpertje om het onderdeel er uit te peuteren. Dat lukte niet. We kwamen niet voorbij de scherpe snijder, onder in het toilet. Toen heeft Peter de kit maar los gesneden, het volledige toilet gedemonteerd en het bewuste detail er uit gehaald. Daarna in tegenovergestelde richting alles weer gemonteerd en opnieuw en nog netter gekit. Ria heeft, als dank, na afloop voor Peter en Anita haar lekkere paella gekookt.
Ria is een afspraak in Amsterdam aan het maken voor injecties in haar knie met haar eigen bloedplasma. Is op advies van de Bergman-kliniek uit Naarden. Wellicht helpt dat. Echter garantie tot aan de voordeur. Vandaag hoorde Ria, na enig bellen, dat ze op 5 juni kan komen. Dan hebben we nu nog twee en een halve week om de Wadden te verkennen.
Vanavond hebben Jos en Rolf zich met hun Watersnip bij ons gevoegd. Morgen varen we naar Vlieland. Om 8.07 uur is het hoogwater bij Kornwerderzand. Dan gaan wij door de sluis en willen via de Boontjes naar Vlieland varen. Jos en Rolf gaan iets eerder en steken door, over het Zuid-Oostrak. Ik denk dat we ongeveer op dezelfde tijd op Vlieland aankomen. Eindelijk weer op zout water. Heerlijk. Voelt anders.
DSC_8731-Pano
Dijk bij Makkum, links Tiberius aan de steiger.
DSC_8768
Prachtige zonsondergang.
DSC_8776-HDR
Fries uitzicht vlak bij Wons, op een fietstochtje in de buurt.

Auteur: Aad en Ria Trompert

We wonen en werken vanaf juli 2017 op de Tiberius. Ieder jaar, vanaf april t/m oktober varen we over de oostzee, de kanalen en rivieren van Europa. De verhalen daarover zijn in dit blog te lezen.

2 gedachten over “Eindelijk weer op zout”

  1. Prachtige plaatjes weer Aad en voor mij bekend terrein. Krijg heimwee en ben jaloers;)) Ria sterkte met je knie!! Geniet van Vlieland, de geur van het zoute water en de mooie luchten. Gr. C.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: