Kerken en luchten

Bergen heb je in Denemarken niet, maar des te meer kerken en luchten. Vooral hier op de eilanden. We liggen in de prachtige natuurhaven van Langør op Samsø. Eerste Pinksterdag was het nog zomer hier in de haven. Dan kan het onweer niet lang op zich laten wachten. Eerst een paar spetters. Daarna prachtige luchten. Het onweer trok in de vorm van een strijkijzer-wolk weg.

op ons vorige eiland Sejerø waren de luchten ook goed te zien
de zaagbekken trekken zich er niets van aan
de avondlucht in Odde weerspiegelde zich in het doodstille water van de haven

De kerkjes lijken allemaal door dezelfde architect ontworpen. Ze zijn, een uitzondering daar gelaten, stuk voor stuk kalkwit. Dat is natuurlijk omdat het prachtige licht hier op de eilanden daarin goed weerkaatst en het goddelijke wordt opgeroepen.

het kerkje van Nordby ligt prachtig op de lange heuvel
het kerkje van Langør ligt aan het wad rond het schiereiland

Voor morgen heeft Ria een elektrisch autootje gehuurd waarmee we het eiland verder kunnen verkennen. Donderdag neemt de wind waarschijnlijk af. Dan kunnen we naar de stad van Hans Christian Andersen varen. We hebben voor nu wel even genoeg luchten en kerkjes gezien. Gaan ons nu verdiepen in de opgeschreven Deense sprookjes.

Auteur: Aad en Ria Trompert

We wonen en werken vanaf juli 2017 op de Tiberius. Ieder jaar, vanaf april t/m oktober varen we over de oostzee, de kanalen en rivieren van Europa. De verhalen daarover zijn in dit blog te lezen.

5 gedachten over “Kerken en luchten”

  1. Ja, luchten, daar raak je nooit op uitgekeken! Ik geniet met jullie mee. Die eerste luchten foto is fantastisch. Lijkt wel een oog. Heel mooi.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ha lieve Ria en Aad, wat een prachtige foto’s! Jullie lagen wel op het juiste moment in de juiste haven. Boffen! Geniet nog verder van deze mooie tocht! Liefs Jan en Inez.

    Verstuurd vanaf mijn iPhone

    >

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: